Sigurni smo je puno onih koji obožavaju ovu poslasticu…
Možda ga je lakše kupiti već pripremljeni tiramisu, ali ako ga odlučite napraviti sami, možete lako i utjecati na okus i dodati namirnice koje volite.
Ovaj jednostavan recept će omogućiti da se ne mučite cijelo prijepodne s pripremom deserta, a u okusu ćete sasvim sigurno uživati.
San Sebastian cheesecake – svi su ludi za ovim kolačem koji se nevjerojatno lako priprema
Što je potrebno?
- 225 ml vrhnja za šlag
- 225 g maskarpone sira
- 71 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica likera po izboru
- 450 ml jake crne kave
- 1 pakiranje piškota
- kakao prah za ukras
Priprema:
- Istucite šlag, šećer i vaniliju dok se sve ne poveže
- Dodajte maskarpone i liker te nastavite miješati.
- Piškote namočite u kavu i liker te ih stavite posudu (otprilike veličine 8*8 cm). Kad posložite prvi sloj (otprilike bi trebalo stati 7 piškota u svaki sloj).
- Piškote se ne smiju dugo namakati u kavi kako se ne bi raspale.
- Pola smjese od šlaga razmažite po piškotama te ponovite proces s drugim slojem piškota i kreme.
- Stavite da se hladi 2-4 sata prije serviranja.
Nema više soka? Ima! 5 trikova kako iscijediti sve što se može iz limuna i limete
Napomena:
Maskarpone možete zamijeniti kombinacijom svježeg sira, vrhnja i šlaga.
A. A.
Foto: Shutterstock