Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kako Gordon Ramsay priprema doručak vikendom? Oduševit će vas njegovi trikovi, a posebno jaja

Shutterstock

Šef koji je vlasnik 16 Michelin zvijezda nudi savjete kako pripremiti jaja, zobenu kašu i sendvič na malo drugačiji način.

Što bi Gordon Ramsay spremio za doručak vikendom? Na sreću otkriva sam, a evo njegovih zanimljivih savjeta.

1. Ovako on priprema kajganu

“Kajgana, ako se napravi kako treba, je savršen obrok, elegantan i ukusan, ali nije je lako napraviti”, kaže ovaj poznati šef te dodaje da kada ovako pripremate jaja uvijek zapamtite da ih maknete s vatre kada miješate. Tako se ona neće previše ispeći i ostat će izdašna i savršene teksture.

2. Kako priprema savršen sendvič? 

“Napravio sam nevjerojatan sendvič sa svojim prijateljem u mojoj kuhinji a koristio sam brioche pecivo, jaja, kozji sir, cheddar i malo deblje narezane slanine”, ističe te dodaje kako se svašta može dodati u sendvič, ovisno u kom dijelu svijeta živite. 

5 stvari koje ne smijete raditi nakon 17 sati ako ste na dijeti

3. Kako priprema zobenu kašu, a da ostane zdrav obrok 

“Kada ih pripremam koristim 50/50 vode i mlijeka kako bi obrok bio kremast, ali mlijeko dodajem pred kraj kuhanja”, savjetuje šef. “Omiljeni dio pripreme je naravno to što sve radim sam, pa mogu dodati što želim, cimet, vaniliju ili muškatni oraščić, a poslužujem je i s orasima, svježim bobicama.”

Ovo je najgora navika kod pripremanja zobene kaše, ako vam je cilj izgubiti kilograme

4. Voli li Gordon Ramsay više kavu ili čaj? 

“Pijem i jedno i drugi. Kavu ujutro s malo zobenog mlijeka, a popodne  kada se trebam malo razbuditi pijem čaj s malo mlijeka”, otkriva. Ramsay je prestao piti kravlje mlijeko, a vjeruje da je upravo to razlog zašto ima više energije ujutro. 

A. A. 

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo