Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kako pravilno pripremiti kus-kus

Tradicionalan kuk kus priprema se satima, dugotrajnim namakanjem i kuhanjem na pari. Kod nas je u ponudi i njegova instant verzija koja je već naparena i osušena kako bi se ubrzala priprema. Znate li kako ga brzo i lako pripremiti?

Ova namirnica se sastoji od puno sitnih granula, lagane je mekane teksture blagog okusa pa je samim time odlična baza za druga jela: dodajte ga varivima ili salatama. Često se koristi i kao zamjena za rižu, a osobito se preporučuje ako ste na dijeti jer sadrži i manje kalorija.

Kako pripremiti kus-kus?

* Kako bi rezultat bi savršen, stavite svoj kus kus u posudu s poklopcem. Želite li mu odmah dodati okus, na sitno narežite malo svježeg vlasca.

* U drugu posudu stavite vodu te pustite da proključa. Prelijte vrelu vodu preko kus-kusa i to tako da ga prekriva 1- 2 centimetra, a za bolji okus dodajte par žlica kvalitetnog maslinovog ulja te sok od cijelog limuna. Dodajte soli i papra po želji.

* Sve dobro promiješajte te prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavite da tako stoji 10 minuta.

* Kada je gotovo, vilicom izmiješajte granule kus-kusa kako biste “oslobodili” sve okuse. Po želji dodatno začinite i dobar vam tek!

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo