Kapesante s pršutom i aromatičnim maslacem

Kapesante s prsutom i aromaticnim maslacem

Visoko cijenjena, veličanstvena školjka St. Jacques, poznata i kao Jakobova kapica, izuzetan je profinjeni gastronomski užitak i idealan uvod u fini obrok.

Odlične u vrućim ljetnim večerima, ovaj put umotane u finom Drniškom pršutu u kombinaciji s rajčicama i u umaku od aromatiziranog maslaca. Ove elegantne i visoko vrijedne školjke jamče eleganciju koja će zasigurno ostati zapamćena. Izvor recepta.

jPotrebni sastojci

24 cherry rajčice
24 očišćene školjke St. Jacques
12 kriški pršuta, svaki dijagonalno prerezan
na 2 kriške
3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
3 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 neprskani limun, korica i sok
malo sitno nasjeckanog svježeg peršina

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Oprane mini rajčice rasporedite na lim za pečenje i pecite 20-ak minuta, izvadite ih iz pećnice i stavite na stranu.

2. Očišćeno meso kapica omotajte kriškama pršuta, pričvrstite čačkalicom. Na tavi, na jačoj vatri zagrijte ekstra djevičansko malinovo ulje i polukružno po rubovima popržite omotane kapice do zlatno-žute boje. Maknite ih s vatre, izvadite iz tave i držite na toplom.

3. Na tavu dodajte maslac i češnjak, popržite dvije minute, pa dodajte limunovu koricu i sok. Na kraju dodajte svježe nasjeckan peršin. Jakobove kapice poslužite s rajčicama i pripremljenim umakom od maslaca i češnjaka.

 

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!