Unaprijed želimo dobar tek!
Sigurni smo da većinu sastojaka imate već u kuhinji, a recept je toliko jednostavan da nećete požaliti što ste kolač pripremili
Za kolač:
- 3 žlice ulja
- 150 g šećera
- 1 jaje
- 2 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 1 žličica cimeta
- 160 g brašna
- 100 ml mlijeka
- 200 g naribane mrkve
Najjednostavniji francuski desert u koji možete staviti bilo koje voće i ispast će fantastičan
Za mrvičasto tijesto
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žlice brašna
- 2 žličice cimeta
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 100 g nasjeckanih oraha
Za preljev
- Žlica šećera u prahu
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica vrhnja za šlag
Tart od limuna s voćem: Obožavat ćete ovaj desert idealan za tople dane
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite okruglu posudu za pečenje te ju namastite
- Šećer, ulje i jaje, prašak za pecivo, sol i cimet pomiješajte u posudi. Dodajte brašno polako te miješajte
- Dodajte mrkve
- Napravite mrvičasto tijesto: Pomiješajte šećer, brašno, cimet i maslac. Dodajte orahe.
- Stavite smjesu prvu u posudu za pečenje, poravnajte površinu te posipajte mrvičastim tijestom.
- Pecite 30-ak minuta
- Ostavite da se ohladi
- Pripremite preljev: pomiješajte šećer, vaniliju i vrhnje te poslužite uz kolač
Dobar tek