Kolač od sira i jagoda - poslastica koju nećete moći zaboraviti

kolac od jagode

Ako ste ljubitelj cheesecakea i jagoda, ovo je recept za vas!

Ovaj kremasti kolač je odličan desert za obiteljski ručak ili za veliko društvo. Evo kako desert pripremiti...

Potrebni sastojci: 

  • 150 g graham keksa, izmrvljenih 
  • 50 g šećera
  • žličica cimeta u prahu 
  • 75 g maslaca, otopljenog 
  • 280 g jagoda, narezanih na ploške (mogu biti i smrznute jagode)
  • 1 žlica škroba
  • 300 g kremastog sira 
  • 1 manja konzerva kondenziranog mlijeka
  • 50 ml soka limuna
  • ½ žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jaja
  • 1 žlica vode

Uz pomoć jednog trika jaja će uvijek biti savršeno pečena – otkriva šef kuhinje

Priprema: 

  1. Izmrvite kekse, dodajte šećer, cimet i maslac te pomiješajte rukama i dobro utisnite na podlogu za pečenje. Ostavite u hladnjaku 30 minuta. 
  2. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva.
  3. Jagode stavite u blender i dodajte škrob. Napravite pire od njih i prebacite na tavu. Pustite neka se nekoliko minuta kuha na jakoj vatri. 1/3 ovog umaka stavite sastane i ostavite da se hladi. Ostatak umaka stavite u hladnjak, posuda mora biti zatvorena. 
  4. Istucite sir mikserom, polako dodajte kondenzirano mlijeko. Dodajte limun i vaniliju te jaje. Sve se mora dobro povezati. 
  5. ½ smjese sa sirom stavite na pripremljenu podlogu te uzmite par žlica od 1/3 umaka kojeg ste izdvojili i prelijte preko sira. Sad dodajte ostatak smjese sa sirom i na to dodajte ostatak jagoda. Velikim nožem lagano prerežite kolač kako bi umak od jagode ušao u sve slojeve kolača. 
  6. Vratite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se hladi u otvorenoj pećnici 10 minuta. 
  7. Nožem odvojite kolač od posude i ostavite da se hladi još sat vremena te spremite u hladnjak da se hladi tijekom noći.
  8. Prije posluživanja izrežite i na svaku krišku dodajte umaka od jagoda. 

Dobar tek! 

Jednostavnije ne može: Od samo 5 sastojaka pripremite fantastičan kolač od jagoda

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!