Sjećate se ove slatke napasti?
Danas ih možete napraviti kod kuće i tako ponovno uživati u onom omiljenom okusu djetinjstva.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 140 g maslaca
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 žličica (oko 3 g) praška za pecivo
- prstohvat soli
- 150 g čokolade za kuhanje
Upute:
- Električnim mikserom miješajte maslac, šećer i vanilin šećer dok se sastojci ne spoje, a maslac postane kremast. Dodajte jaje i nastavite miješati.
- Brašno izmješajte s praškom za pecivo i soli pa ga mala pomalo umiješajte u smjesu od maslaca cijelo vrijeme miješajući mikserom. Miješajte tako dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
- Dorinu za kuhanje nasjeckajte pa je ručno umijesite u tijesto da postane kompaktno.
- Žličicom grabite hrpice smjese, među dlanovima oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom. Vodite računa o udaljenosti među kuglicama jer će rasti tokom pečenja. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180°C, 12 minuta.
- Pečene kekse izvadite iz pećnice, ohladite ih i čuvajte u zatvorenoj kutiji do posluživanja.
Sicilijanski kolač oduševit će sve ljubitelje naranči (i jednostavan je za pripremu)
Pripremila: Andrea Cukrov/Kraš recepti
Foto: Shutterstock