Hrana i recepti

Hrana i recepti

Kremasta juha od gljiva i kestena – jednostavan recept koji će vas oduševiti

Shutterstock

Ništa nije ukusnije od tople juhe, a kada su u njoj plodovi jeseni – može biti samo fantastična!

Recept kojeg vam donosimo jednostavan je za pripremu, a uz savršen okus kestena i gljiva, tu je timijan te bijelo vino koje ovu juhu podižu na sasvim novu razinu. 

Potrebni sastojci:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 nasjeckani veliki luk
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckati
  • 1 žličica nasjeckanog timijana 
  • 400 g šampinjona, očišćenih i narezanih na ploškice 
  • 125 ml bijelog vina
  • 100 g kuhanih kestena 
  • 900 ml povrtnog temeljca
  • 200 ml vrhnja 
  • sol 

Vrganja ima u izobilju – što od njih pripremiti? Imamo fantastičan recept s maslacem

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk, češnjak i timijan te miješajte 5 minuta. 
Dodajte gljive i sol te kuhajte 5 minuta. 
Dodajte vino i pustite da se kuha par minuta. 
Dodajte kestene i temeljac i kuhajte 15 minuta.
Sad sve stavite u blender dok ne dobijete gustu smjesu.
Prebacite u čistu posudu, dodajte malo vrhnja i pomiješajte, a pri posluživanju ukrasite s još malo vrhnja.

Dobar tek !

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo