Iskoristite još uvijek aktualnu ponudu bundeva i okušajte se u pripravljanju ove tradicionalne američke poslastice. Sočan kruh više sliči kolaču, a njegove arome viču: jesen!
Recept je izuzetno jednostavan, tijesto je gotovo za tili čas, a vjerujemo da će i kruh jednako tako brzo nestati sa stola…
Sastojci:
- 210 grama brašna
- 150 grama bundeve
- Žličica sode bikarbone
- 180 grama šećera
- Žličica soli
- Žličica cimeta
- Žličica muškatnog oraščića
- 120 ml vode
- Dva jaja
- 120 ml ulja
- 80 grama usitnjenih pekan oraha
- Šaka grožđica
Priprema:
1. Bundevu ogulite, narežite na kocke veličine dva centimetra i skuhajte desetak minuta kako bi omekšale. Izgniječite ih u pire.
2. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet, muškatni oraščić i šećer u zdjeli. Dodajte jaja, vodu, ulje i istisnutu bundevu. Pomiješajte kuhačom dok ne dobite jednoličnu smjesu.
3. Ručno umiješajte grožđice (najbolje bi bilo da su odstajale u rumu nekoliko sati) i usitnjene pekan orahe.
4. Maslacem namastite kalup za kruh, ulijte tijesto i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva sat vremena. Provjerite je li kruh gotov tako da u njega zabodete nož – ako je mokar, nastavite s pečenjem.
Dobar tek!
K. Horvat