Volim kinesku hranu 🙂 Volim pojesti nešto što je drugačije od onoga što inače jedem, nešto začinjeno, egzotično.
Baš iz tog razloga često odlazimo u jedan kvartovski kineski restoran i kad se vratim kući mozgam kako bi mogla neka od najdražih jela spremiti u kućnoj radinosti. Moram priznati da najviše volim eksperimentirati s juhama.
Obećajem, kad prođu ove vrućine dobit ćete recept i za nekoliko slasnih kineskih juha 🙂
Ipak, danas je na meniju kung pao, odnosno piletina s kikirikijem.
Sastojci:
- 250 grama pilećih prsa
- Jedan veći poriluk
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 4 mrkve srednje veličine
- 100 grama kikirikija (po želji, možete staviti i više od toga)
- 1 žličica đumbira u prahu ili 1 žlica svježeg naribanog đumbira
- Sol, papar
- 2 žličice škrobnog brašna
- 2 dcl vode
- 6-7 žlica soja umaka
- Čili u prahu
- Ulje
Priprema:
1. Piletinu narezati na trakice ili na kockice, poriluk na kolutiće, a paprike na malo veće komadiće. Dvije mrkve naribati, a druge dvije izrezati na tanke štapiće.
2. Zagrijati dvije žlice ulja u woku i popržiti piletinu. Izvaditi iz woka i odložiti sa strane.
3. Dodati još dvije žlice ulja u wok i kad se ugrije ubaciti poriluk i mrkvu. Dinstati dok malo ne omekša, a zatim dodati paprike. Dinstati na laganoj vatri dok paprike ne omekšaju. Dodati kikiriki, prženu piletinu, đumbir, posoliti i popapriti po želji i kuhati sve zajedno još pet minuta.
4. U šalici izmiješati dva dcl tople vode, dodati u to šest-sedam žlica soja umaka, malo čilija i dvije žličice škrobnog brašna. Dobro izmiješati i dodati u wok. Malo pojačati vatru i kuhati još pet minuta dok se sve ne zgusne.
Poslužiti s kuhanom rižom.
Ana Surać
Steamy, creamy…