Boreći se u PIK kulinarskom dvoboju “Manje je više” s kondicijskim trenerom Mariom Valentićem, naš je omiljeni Kauboj Zlatko Horvat pokazao stručnost pripreme laganih, ali nutritivno vrijednih obroka.
Dok je Mario pripremio “Špinatno-mesni pitarović”, mi smo se zadržali u kutu rukometaša Zlatka, koji je pripremio laganu salatu od mortadele.
Sastojci (za četiri osobe):
- 200 grama PIK Mortadele
- 50 grama kuhanog graha
- 30 grama luka
- jedna žličica senfa
- 50 mililitara bučinog ulja
- 30 mililitara aceta balsamica
- 20 grama soli
- deset grama papra
- 100 grama svježe rajčice
- dva kuhana jaja
Priprema:
1. Skuhajte jaja, ohladite ih i narežite na kolutove. Luk i rajčicu očistite i narežite na kockice.
2. Mortadelu narežite na kockice veličine graha. Pomiješajte povrće, jaja i mortadelu u zdjeli te začinite solju, paprom, bučinim uljem, acetom i senfom.
3. Salatu dobro promiješajte i ohladite pa poslužite – ili kao samostalno jelo ili kao prilog.
K.P.