Kažu da ljubav ide kroz želudac, a ovi jednostavni i prigodni keksići s bazom od maslaca i punjenjem od marmelade pravi su dokaz za to… Poslužite ih s ljubavlju, uz topli čaj, kavu ili kakao i uživajte u njima u dvoje!
Potrebni sastojci
3 žumanjka
250 g brašna
70 g šećera
svježe naribana korica limuna i naranče
130 g hladnog maslaca
po potrebi 2-3 žlice hladne vode
300 g marmelade od brusnica
šećer u prahu
Postupak
1. Tijesto zamijesite od brašna, žumanjaka, šećera, hladnog maslaca, te naribanih korica limuna i naranče. Dobro ga izmijesite, a po potrebi dodajte vrlo malo hladne vode. Oblikujte ga u kuglu ili kruščić i umotajte u prozirnu foliju te pospremite na 30-ak minuta u hladnjaku.
2. Pećnicu zagrijte na 160 °C. Tijesto razvaljajte, pa valovitim kotačićem izrežite pravokutnike veličine 3×5 cm, pa polovici u sredini izrežite malo srce. Druga varijanta je izrezivati ih uz pomoć modle oblika srca, gdje isto tako polovici u sredini izrežite malo srce.
3. Lim obložite papirom za pečenje, pa posložite prvo pune keksiće, a za tim i šuplje. Pecite ih otprilike 10-ak minuta (ne prepecite!). Gotove, ispečene keksiće ostavite da se ohlade te ih jednostavno slijepite zagrijanom marmeladom. Pospite šećerom u prahu.
Nada Duhović
Just good food