Hrana i recepti

Hrana i recepti

Medaljoni u umaku od gljiva

Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.

kSastojci:

  • 1.5 kg telećih medaljona
  • 1 glavica luka
  • 1.5 kg šampinjona
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl mesne juhe ili juhe od gljiva
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • brašno
  • peršin, bosiljak

Priprema:

Medaljone lagano istući batom i malo pobrašniti. Šampinjone očistiti i narezati na tanke ploške. Sitno nasjeckani luk kratko prodinstati na ulju, potom dodati medaljone i kratko popržiti dok ne dobiju boju. Potom dodati šampinjone i dinstati dok gljive ne puste vodu. Potom zaliti s malo jušnog temeljca, te kuhati na laganoj vatri dok meso i gljive ne omekšaju. Juhu dodavati po potrebi. Pred kraj kuhanja dodati vino, vrhnje i bosiljak, pa još kratko prokuhati. Poslužiti uz rižu skuhanoj u slanoj vodi.

 

Krešimir Mirosavljević

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo