Ovaj klasik iz djetinjstva je jednostavan za pripremu, savršena podloga za dekoraciju i uvijek su tako ukusni…
Vrijeme je za pripremu omiljene poslastice velikih i malih – medenjake, a mi vam donosimo najbolji recept!
Potrebni sastojci:
- 100 g čokolade
- 250 g mljevenih badema
- 50 g brašna
- 200 g meda
- 1 jaje
- 2 žlice kakaa u prahu
- ½ žlice šećera s cimetom
- malo mješavine začina za medenjake
Keksi od kokosa i lješnjaka – najbolja poslastica za hladni prosinac
Preljev:
- 200 g šećera u prahu
- 1-3 žlice mlijeka
- par kapi ekstrakta vanilije
Priprema:
- Nasjeckajte čokoladu zamijesite s bademima, brašnom, medom, jajem, kakaom i začinima u glatko tijesto.
- Omotajte folijom i ostavite na sat vremena u hladnjak. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tijesto izvaljajte na debljinu od 7 mm.
- Izrežite različite oblike, stavite na papir za pečenje pa pecite oko 10 minuta.
- Kada se ohlade prelijte ih otopljenim šećerom u prahu (priprema: sastojke pomiješajte dobro dok ne dobijete glatku masu)
Dobar tek!
Lažni kolačići od cimeta koji se ne peku, ali su jako ukusni
A. A.
Foto: Shutterstock