Mesna štruca - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mesna štruca

Ima li boljeg i konkretnijeg glavnog jela od mesne štruce? Pravi će mesojedi reći da nema! Ako miješanom mljevenom mesu dodate i dalmatinsku pancetu, uspjeh je zagarantiran!

Vrijeme pripreme: 1 sat i 10 minuta

Potrebni sastojci

700 g miješanog mljevenog mesa
2 jaja
1 glavica luka
1 žlica peršina
1 žemlja ili kriška kruha
120 ml kiselog vrhnja
sol, papar
malo ulja
200 g dalmatinske pancete
1 žlica pirea od rajčice
100 ml mesnog temeljca

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200° C. Kalup za srneći hrbat podmažite uljem.

2. Kruh ili žemlju narežite na kockice i u manjoj zdjelici dobro izmiješajte s vrhnjem.

k3. U posebnu zdjelu stavite meso, jaja, luk, peršin, pire od rajčice i žemlju pomiješanu s vrhnjem. Sve dobro izmiješajte, posolite, popaprite.

4. Dno podmazanog kalupa obložite ploškama pancete, a na nju premjestite mješavinu s mesom. Poravnajte meso i sve skupa još prekrijte ploškama pancete.

5. Tako pripremljenu mesnu štrucu malo podlijte mesnim temeljcem i zapecite 15-ak minuta na 200° C, a zatim temperaturu snizite na 170° i pecite još 40-ak minuta. Povremeno po potrebi podlijte s još temeljca.

6. Servirajte toplo uz prilog po želji.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo