Mini šumska torta - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Mini šumska torta

Za izradu ove prekrasne torte ne treba puno vremena niti prakse, ali rezultat je okus koji se pamti!

Mini šumska torta

Biskvit:

  • jaja
  • 60 g šećera
  • 75 g tamne čokolade
  • 75 g maslaca
  • 40 g brašna

Krema:

  • 150 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 4 g želatine
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 150 g mascarponea

Dekoracija:

  • 50 g šumskog voća
  • preljev za torte
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • listići badema

Priprema biskvita: U jednoj posudi čokoladu rastopite na pari. U drugoj maslac sobne temperature dobro razradite mikserom te dodajte šećer i nastavite miksati. Dodajte jedan po jedan žumanjak. Zatim postupno dodajte rastopljenu čokoladu i brašno. Istucite snijeg od bjelanjaka te ga oprezno umiješajte u smjesu, koju na kraju ulijte u namašćen i brašnom posut kalup za torte (12 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.

Priprema kreme: Šumsko voće pomiješajte sa šećerom. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, dodajte i umiješajte sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće.

  • Polovicu biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite polovicu kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom.
  • Ohlađenu tortu prekrijte preostalim voćem i prelijte preljevom za torte. Ukrasite tortu tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema.

Još slatkih recepata potražite u članku Slatki život: Le kolač

Dobar tek!

Izvor: iće&piće

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo