Za izradu ove prekrasne torte ne treba puno vremena niti prakse, ali rezultat je okus koji se pamti!
Mini šumska torta
Biskvit:
- jaja
- 60 g šećera
- 75 g tamne čokolade
- 75 g maslaca
- 40 g brašna
Krema:
- 150 g šumskog voća
- 50 g šećera
- 4 g želatine
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g mascarponea
Dekoracija:
- 50 g šumskog voća
- preljev za torte
- 200 ml slatkog vrhnja
- listići badema
Priprema biskvita: U jednoj posudi čokoladu rastopite na pari. U drugoj maslac sobne temperature dobro razradite mikserom te dodajte šećer i nastavite miksati. Dodajte jedan po jedan žumanjak. Zatim postupno dodajte rastopljenu čokoladu i brašno. Istucite snijeg od bjelanjaka te ga oprezno umiješajte u smjesu, koju na kraju ulijte u namašćen i brašnom posut kalup za torte (12 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.
Priprema kreme: Šumsko voće pomiješajte sa šećerom. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, dodajte i umiješajte sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće.
- Polovicu biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite polovicu kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom.
- Ohlađenu tortu prekrijte preostalim voćem i prelijte preljevom za torte. Ukrasite tortu tučenim slatkim vrhnjem i prženim listićima badema.
Još slatkih recepata potražite u članku Slatki život: Le kolač
Dobar tek!
Izvor: iće&piće