Hrana i recepti

Hrana i recepti

Minty Dog koktel za pravo osvježenje

Uživajte u laganim koktelima zbog kojih ne morate unajmiti koktel-majstora!

Uz visoke temperature ide roštilj u vrtu ili parku, a uz dobro društvo savršeno pristaju kokteli. To znaju i Dulcie i Sarah s gastro bloga Two Tarts, koje su za takve prilike ponudile recept za ukusni koktel Minty Dog. Metvica sa šećerom će savršeno naglasiti osvježavajući karakter ovog koktela i dati mu slatkoću, kao suprotnost gorkom grejpu. Priprema je zaista jednostavna…

Sastojci:

  • 44 ml soka grejpa
  • 44 ml gina ili votke
  • šećer s metvicom

Priprema:

1. Kako biste napravili šećer s metvicom, jednostavno u blender ubacite nešto šećera i dvostruko više metvice. Preporučujemo da ne napravite veliku količinu, nego samo onoliko koliko trebate jer se svježina neće dugo zadržati.

2. Navlažite rub čaše grejpom tako da jednu krišku zarežete četiri-pet milimetara duboku i nataknete na čašu (izgleda kao da želite ukrasiti čašu kriškom). Tada zaokružite cijelim krugom čaše kako biste ostavili mokri trag na samom rubu čaše. Na tanjurić prosipajte samljeveni šećer s metvicom i prislonite čašu. Malo zaokrenite lijevo-desno kako bi se šećer u potpunosti zalijepio za rub čaše.

3. U čašu stavite led, ulijte gin (pazite da ne prolijevate po rubu čaše i tako uklonite šećer) te sok grejpa. Ukrasite listićima metvice.

K.P.
Foto: Two Tarts

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo