Mramorni vijenac

Mramorni vijenac

Neki dan naša je direktorica Dubravka slavila svoj XY. rođendan i iznenadila nas ovim sočnim i neodoljivim desertom. Nestao je u hipu!

Odlučili smo s vama podijeliti recept bake Marije koja je sve nas razveselila ovim desertom za polizati prste!

Sastojci:

  • 280 g šećea
  • 4 jaja
  • 10 žlica mlijeka
  • 3 žlice ulja
  • 2 vanilin šećera
  • 120 g maslaca
  • 280 g glatkog brašna (tip 550)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1-2 žlice kakaa
  • 2 žlice ruma
  • korica limuna
  • 50 g oraha
  • 50 g grožđica

Priprema:

1. Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu i postupno dodavajte mlijeko, ulje, vanilin šeće, limunovu koricu, dobro omekšani maslac, grubo nasjeckane orahe i grožđice.

2. Naizmjenično umiješajte brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka.

3. Od gotove smjese odvojite jednu četvrtinu i dodajte kakao i rum. Namastite kalup za kuglof, pospite ga krišnim mrvicama i ulijte red žute smjese. Na njega ulijte red smeđe smjese i tako dok ne potrošite svu smjesu. Ako želite kompaktniji čokoladni dio u svom kolaču, odjednom ulijte svu smeđu smjesu.

4. Kolač pecite oko 50 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva C.

5. Kada se ispeče, kolač odmah obrubite po krajevima, izvadite na podlogu te pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

... i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije obavezno, ali je lijepo od tebe!

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!