Muffini sa šljivama

muffini sa sljivama, nada duhovic

Ovi ukusni voćni muffini kao stvoreni su za dobar jesenski doručak, večeru ili kao slatki međuobrok.

Pripremljeni su s domaćim plavim šljivama (bistricama), a pripremaju se brzo. Najukusniji su dok su još topli, iako su i hladni odlični. Najbolje pašu uz maslac...

Sastojci za 12 muffina:

  • 200 g domaćih plavih šljiva
  • 300 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 dcl ulja
  • 250 ml jogurta sa 0,9% mm

Priprema:

1. Šljive operite, maknite im koštice i narežite ih na manje komade. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C. Brašno prosijte, pa mu dodajte prašak za pecivo i mljeveni cimet. Smjesu dobro izmiješajte.

2. Jaje izmiksajte s uljem, dodajte smeđi šećer i jogurt. Toj smjesi dodajte suhe sastojke, odnosno smjesu od brašna i cimeta.

Izmješajte gumenom žlicom za kreme i to tek toliko da se svi sastojci sjedine. Na kraju umiješajte pripremljene šljive.

3. Kalup za muffine namastite maslacem i pospite brašnom. Višak brašna otresite. Žlicom napunite udubine kalupa tijestom. Pecite u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta. Pečene pustite kratko da se ohlade. Poslužite ih s maslacem.

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!