Ako želite maštovit, a u stvari jednostavan, mekan, sočan i ukusan komad mesa, pa još nadjeven ukusnim nadjevom od sira i začinskog bilja, onda je ovo recept baš za vas.
Kao prilog predlažem salatu od krumpira i krastavaca. Svinjsko meso je najukusnije jednostavno začinjeno, bez previše namirnica, i ako ga samo posolite i lijepo ispečete, bit će meko i ukusno.
Potrebni sastojci
4 deblja svinjska kotleta
2 češnja češnjaka
sol, papar
200 g krem sira
1 žličica sitno nasjeckanog peršina
1 žličica sjeckanog vlasca
ulje za prženje
—
1 kg krumpira
1 glavica luka srebrenca
3 žlice octa
sol, papar
1 žlica maslaca
2 dl povrtnog temeljca ili vruće juhe1 manji svježi krastavac
kiselo vrhnje, vlasac
Priprema
1. Kotlete oplahnite pod hladnom vodom te posušite kuhinjskim papirom. Zarežite ih sa strane, pa napravite džepiće. Sir izmiješajte sa sjeckanim peršinom i vlascem, pa napunite izrezane džepiće. Zatvorite čačkalicama. Svaki kotlet još posolite i popaprite, te pospite sitno sjeckanim češnjakom. Zagrijte ulje, pa pržite kotlete sa svake strane po 10-ak minuta.
2. Krumpir operite i skuhajte u slanoj vodi, oko 30-ak minuta. Ocijedite ga, ohladite, ogulite i narežite na ploške. Luk očistite, nasjeckajte i popržite na jednoj žlici maslaca, podlijte ga vrućom juhom, posolite, popaprite i dodajte ocat. Takvim dresingom prelijte krumpir i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Krastavac operite i narežite na ploške, dodajte ga krumpiru. Sve ukrasite kiselim vrhnjem, pospite sjeckanim svježim vlascem i poslužite.
Nada Duhović
Just good food