Približite mirise i okuse Božića ovim izrazito jednostavnim receptom za lagani kolač s jabukama.
Što nam više govori “Božić” od jabuka i cimeta?! Pripremite se za blagdansko vrijeme jednostavnim receptom za desert koji se priprema u roku “keks”. Vjerujte nam, jednako tako će brzo i nestati jer je sočan i bogat okusima. Toliko se brzo priprema da je vremenski najzahtjevnije oguliti i narezati jabuke…
Sastojci:
- pola kilograma oguljenih jabuka
- veća šaka grožđica
- velika jušna žlica cimeta
- tri jaja
- 170 grama šećera
- 170 grama glatkog brašna
Priprema:
1. Grožđice ostavite neka se namaču u malo ruma ili toploj vodi nekoliko sati (najbolje preko noći).
2. Jabuke ogulite i narežite na tanke kockice veličine do pola centimetra.
3. Mikserom razradite jaja sa šećerom dok ne dobijete gustu i svilenkastu smjesu. Dodajte prosijano brašno malo po malo i ručno promiješajte. Ubacite cimet, grožđice i jabuke.
4. Smjesu prebacite u namašćeni kalup za torte i pecite prvo pet minuta na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici, a zatim 30 minuta na 175 stupnjeva.
5. Kada je kolač gotov, pažljivo ga izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu i poslužite dok je topao.
Dobar tek!
Karmen Pužar
Foto: Shutterstock