Hrana i recepti

Hrana i recepti

Nešto ovako ukusno još niste probali: Kolač od crvene naranče

Shutterstock

Citruse svi volimo, a posebno u kolačima.

Koliko smo čuli, jednom kad pripremite ovaj desert, nikada ga nećete zaboraviti! Evo kako pločice od crvene naranče pripremiti. 

Za tijesto: 

  • 100 g šećera 
  • 100 g maslaca
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • ½ žličice soli 
  • 125 g brašna

Za nadjev:

  • 4 do 6 crvenih naranča
  • 3 jaja
  • 1 bjelanjak
  • 200 g šećera
  • 1 žlica 
  • ½ žličice vinskog prašaka za pecivo 
  • prstohvat soli 
  • 35 g brašna
  • Šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva posudu za pečenje premažite uljem 
  2. Naribajte koricu naranče a potrebne su vam dvije žlice nje. Iscijedite naranče da dobijete 120 ml soka. 
  3. Maslac stavite u veliku posudu i malo ga otopite. Dodajte samo žlicu naribane korice, šećer, ekstrakt vanilije i sol i miksajte dok se sve ne poveže. 
  4. Dodajte brašno i pomiješajte.
  5. Prebacite na posudu zapečenije i smjesu dobro poravnajte.
  6. Pecite oko 25 minuta.

Čokoladni kruh od samo 4 sastojka – kao stvoren za subotu

U međuvremenu pripremite punjenje: 

  1. Žlicu korice naranče koja vam je ostala stavite u posudu, dodajte sva jaja, šećer, vinski prašak i sol te sve dobro izmiješajte. Dodajte sok od naranče, a kada se on poveže sa smjesom dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu
  2. Izvadite koru iz pećnice i dok je još topla, prelijte punjenjem kojeg ste pripremili.
  3. Vratite u pećnicu i pecite još 25 minuta.
  4. Ostavite da se hladi sat vremena u hladnjaku.
  5. Bogato ukrasite pločice šećerom u prahu nakon što ste ih narezali. 

Dobar tek!

Ako volite sir i cimet, onda obavezno napravite ovaj jednostavni desert

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo