Isprobajte recept koji je jako sličan onima koje koriste u restoranima, a ako ste ih ikad probali – znamo da ih obožavate!
Nema potrebe tražiti po gradu najukusnija pileća krilca kada ih možete pripremiti sami i nije vam potrebno puno vremena niti sastojaka. O ovom receptu govore svi i slažu se da je rezultat odličan.
Kako pripremiti ljuta Buffalo krilca
U nastavku pogledajte kako se pripremaju, korak po korak.
Prvo brašno i začini
Dobro osušena krilca prvo uvaljate u mješavinu brašna, paprike, kajenskog papra i soli. Stavite u hladnjak na sat vremena.
Na tržnicu stigle prve žižule – znate li zašto su zdrave i kako napraviti desert od njih?
Napravite umak
U tavu stavite maslac, ljuti umak, papar i češnjak. Miješajte dok se maslac ne otopi pa maknite s vatre da se hladi.
Pecite kilica
Možete ih peći u pećnici na temperaturi od 210 stupnjeva 30 – 40 minuta, ili na tavi oko 15 minuta, što je manje zdrava verzija je je potrebno koristiti ulje. Ako ćete ih peći u pećnici, stavite posudu za pečenje i na nju rešetku na koju ćete posložiti krilca. Potrebno ih je jednom okrenuti.
Voda s cimetom – jednostavan napitak odličan za zdravlje i vitkost
Sastojci:
- ¼ žličice kajenskog papra
- ¼ žličice soli
- 10 krilaca
- 1 žlica maslaca
- Žličica ljutog umaka (više po želji)
- prstohvat papra i češnjaka u prahu
- šalica brašna
- ¼ mljevene paprike
Poslužite uz stabljike celera, sirom ili umakom po želji.
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock