Ovo morate isprobati: Začinjena pečena cvjetača s parmezanom - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovo morate isprobati: Začinjena pečena cvjetača s parmezanom

Foto: Shutterstock

Ako se cvjetača peče u komadu na visokoj temperaturi uz nešto začina, na njoj će se stvoriti karamelizirani sloj koji je iznimno ukusan. Zato morate isprobati ovaj recept već danas.

 Ovaj ukusan recept donosi kombinaciju začina, malo maslinova ulja i limunovog soka za vegetarijansko jelo koje je jednostavno za pripremu te iznimno zdravo.

Potrebni sastojci:

  • 1 glavica cvjetače

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 limun
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica korijandera
  • 2 žličice soli
  •  ½ žličice papra
  •  ¼ šalice naribanog parmezana

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200° C i lagano posudu za pečenje premažite maslinovim uljem. Maknite sve lišće sa cvjetače i odrežite tvrdi dio na dnu biljke.
  2. U manjoj posudi pomiješajte ulje,limunov sok, kumin, luk, korijander, sol i papar. Uzmite četkicu i lagano marinadu raspodijelite po cvjetači.
  3. Stavite cvjetaču na pripremljenu posudu za pečenje i pecite dok površina ne potamni (otp. 30 minuta).
  4. Pustite da se ohladi 10-ak minuta prije nego ju izrežete. Poslužite toplo, a svaki komad prethodno posipajte parmezanom, prenosi gourmetfood.com

Možete ga jesti kao samostalno jelo ili dodatak zelenoj salati. Dobar tek!

Ana A.

Pročitajte kako i začini mogu biti lijek

Foto: shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo