Volite palačinke i spremni ste na promjene? Onda je recept za palačinke s makom i limunom nešto što već danas morate pripremiti svojoj obitelji.
Palačinke mogu biti zdrave ako pazite što u njih stavljate. Osim biljnog ulja, peći ih možete i na kokosovom ulju. Ako ih napunite makom i limunom, okus će biti toliko pun da vam pekmez neće biti potreban!
Što nam preostaje? Isprobati recept…
Potrebni sastojci za palačinke s limunom i makom
300 g pšenično brašno, bijelo
- 2 cijela jaja
- 300 ml mlijeka s niskim postotkom masnoće
- 1 – 2 dcl mineralne vode
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- 200 ml mlačenice
- 2 limuna – naribana korica
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g maka u zrnu
Priprema:
- Sve sastojke pomiješajte zajedno tj. miksajte dok smjesa ne postane glatka. Savjet je da smjesu pripremite par sati prije pečenja kako bi palačinke bile mekane.
- Zagrijte malo ulja na tavi i i palačinke pecite dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.
- Palačinke možete jesti same ili ih premazati pekmezom.
Dobar tek!
Pripremite mak kocke s limunom
Foto: Shutterstock
Ana A.