Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pečene paprike punjene sirom

Možda vam se punjenje rog paprika učini neobičnim, ali nije. Slatkoća i bogat okus ove paprike oduševit će sve.

Rog paprika je namirnica mediteranske kuhinje i dobro se slaže s lukom,
češnjakom, tikvicama, patlidžanima, rajčicama, krumpirima te prije svega maslinovim
uljem. Puniti je možete bilo čime što vam po okusu odgovara. 

Rog paprika poznata je po visokom sadržaju vitamina C i beta-karotena.

Rog paprike punjene sirom su ukusno jelo s kojim nećete imati puno posla u
kuhinji. Možete ga poslužiti kao prilog mesnom pečenju ili pak kao samostalno lagano jelo. Možete ga
također “pojačati” suhom slaninom ili pancetom.

Sastojci:

  • 4 do 6 rog paprika
  • 2 krumpira
  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 10 dkg Gouda sira
  • 1 manji crveni luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • prstohvat slatke mljevene paprike
  • malo peršina
  • malo soli i papra
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180° C. Krumpir kratko prokuhajte, ogulite i naribajte. Na luku ga pirjajte nekoliko minuta. Kada se djelomično ohladi, dodajte sir, jaje, češnjak, mljevenu papriku, sol i papar te dobro promiješajte.

Paprikama održite peteljke, izvadite koštice, operite ih i posušite. Punite ih manjom žlicom kako ne biste previše “potrgali” otvor i kako vam se pri pečenju sadržaj ne bi previše razlio.

Paprike možete peći same, ali ukusnije je istovremeno po limu za pečenje poslagati ploške krumpira. Paprike uvijek puste određenu količinu svoga soka, koji krumpir upije i dobije na punini okusa.

Lim za pečenje nauljite maslinovim uljem. Poslažite paprike po njemu i pecite u pećnici na 180° C pola sata ili dok ne primjetite da su paprike omekšale i porumenjele.

Poslužite vruće uz krumpir ili mesno pečenje.

U slast!

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo