Svježe ubrane bazgine cvjetove možete pohati u smjesi poput one za palačinke.
Uobičajenu mješavinu jaja, mlijeka, brašna možete obogatiti s malo praška za pecivo ili istučenim snijegom od bjelanjaka kako bi bilo punije. U smjesi mlijeko po želji možete zamijeniti pivom ako želite slanu pohanu bazgu.
Potrebni sastojci za 2 osobe
- 4 velika cvijeta bazge
- ulje za prženje (može i kokosovo)
- tijesto za paniranje – brašno, mlijeko, 1 jaje
- snijeg od jednog bjelanca
Priprema:
- Pomiješajte sve potrebno za tijesto za paniranje te dodajte i lagano umiješajte snijeg od bjelanca. Ulje za prženje ne smije biti prevruće.
- Oprane i osušene cvjetove bazge možete izravno namočiti u tijesto, ili ih najprije uvaljati u brašno a potom namočiti u tijesto.
- Pecite dok ne požute.
- Po želji posipati šećerom u prahu.
Ove će vas zanimljive činjenice o voću i povrću iznenaditi
Ako želite slanu verziju, odlično pašu uz lagano meso i salate, a u slatkoj varijanti mogu biti vrhunski desert kojeg po želji možete posipati cimetom, orašastim plodovima, preliti voćnim sirupom ili sladoledom.
Foto: Shutterstock