Predstavljamo vam zanimljivu i egzotičnu verziju već dobro poznatih purećih šnicla, ovaj put napunjenih finim nadjevom od ribiza, smotanih u fine rolade koje se prvo prže, a zatim i kuhaju u finom umaku od vina i soka ribiza..
Potrebni sastojci za 4 osobe
4 pureća odreska
sol, papar
100 g svježeg kremastog sira
120 g crvenog ribiza
1 žličica svježe majčine dušice,
listići
maslac za prženje
120 ml kvalitetnog bijelog vina
200 ml temeljca ( može i pileća
kocka)
3 žlice svježeg soka od ribiza
Priprema
1.
Meso oplahnite, posušite kuhinjskim papirom te istucite batićem za meso s
jedne strane. Začinite, posolite i popaprite. Ribiz vilicom skinite s
peteljke, bobe operite pod mlazom vode, ocijedite te izmiješajte zajedno s listićima
majčine dušice i kremastim sirom. Začinjene odreske premažite
nadjevom, zarolajte i povežite kuhinjskim koncem.
2.
Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri i popržite meso sa svih strana da dobije
lijepu zlatno- žutu boju. Tada ulijte vino i temeljac ili juhu, dodajte i sok
od ribiza. Sve zajedno poklopite i ostavite da se lagano krčka oko 1/2 sata. Nakon
toga meso izvadite, umak još po želji zgusnite daljnjim kuhanjem na laganoj
vatri, začinite ga po ukusu i poslužite uz rolice.
Nada Duhović
Just good food