Puslice s lješnjacima i cimetom - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Puslice s lješnjacima i cimetom

Blagdani su iza nas, ali hladni dani su se i dalje zadržali. Što bolje paše nego miris cimeta i hrskavost lješnjaka?!

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 210 grama šećera u prahu

  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 žličice ruma
  • žličica cimeta
  • 180 grama preprženih, krupno samljevenih lješnjaka
  • 100 grama tamne čokolade
  • 1/2 žličice cimeta
  • 110 ml vrhnja za kuhanje
  • žlčica maslaca

Priprema:

1. Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući prosijani šećer u prahu s cimetom, limunov sok i rum. Kad je snijeg čvrst, ubaciti u nekoliko navrata lješnjake koje ste prethodno na suhoj tavi prepržili, ogulili koricu i krupno samljeli. Lagano miješati špatulom (lopaticom) dok se smjesa ne sjedini.

2. Sušiti u pećnici na temperaturi od 120°C dva sata.

3. Za ganache zagrijati vrhnje (paziti da ne zakipi) i preliti preko naribane čokolade. Ostaviti da stoji par minuta, dodati žlicu maslaca i pažljivo sve izmiješati. Kad se puslice ohlade spojiti ih ganacheom. Držati u hermetički zatvorenoj kutiji.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo