Blagdani su iza nas, ali hladni dani su se i dalje zadržali. Što bolje paše nego miris cimeta i hrskavost lješnjaka?!
Sastojci:
- 4 bjelanjka
210 grama šećera u prahu
- 3 žlice limunovog soka
- 2 žličice ruma
- žličica cimeta
- 180 grama preprženih, krupno samljevenih lješnjaka
- 100 grama tamne čokolade
- 1/2 žličice cimeta
- 110 ml vrhnja za kuhanje
- žlčica maslaca
Priprema:
1. Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući prosijani šećer u prahu s cimetom, limunov sok i rum. Kad je snijeg čvrst, ubaciti u nekoliko navrata lješnjake koje ste prethodno na suhoj tavi prepržili, ogulili koricu i krupno samljeli. Lagano miješati špatulom (lopaticom) dok se smjesa ne sjedini.
2. Sušiti u pećnici na temperaturi od 120°C dva sata.
3. Za ganache zagrijati vrhnje (paziti da ne zakipi) i preliti preko naribane čokolade. Ostaviti da stoji par minuta, dodati žlicu maslaca i pažljivo sve izmiješati. Kad se puslice ohlade spojiti ih ganacheom. Držati u hermetički zatvorenoj kutiji.
Ana Surać
Steamy, creamy…