Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ribarski rižoto – jednostavan recept

shutterstock

Ljeto nam nudi pregršt svježih namirnica koje će svako jelo učiniti ukusnijim, a u pravom ribarskom rižotu moraju se naći i svježi plodovi mora….

Među glavonošcima su najcjenjenije lignje i sipe, ali se odlična jela mogu pripremati i s lignjunima, hobotnicama i muzgavcima, a ribarskom rižotu se nalaze i neke od ovih namirnica.

Potrebni sastojci:

  • 30 dag riže
  • 30 dag sipa
  • 30 dag liganja
  • 30 dag muzgavca
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • peršinovo lišće, sol, papar

Priprema: Sipe, lignje i muzgavce očistite i operite. Kuhajte ih u vodi oko jedan sat. Nakon toga ih izvadite, ocijedite i malo ohladite, pa ih narežite na komadiće. Luk, češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Na ulju najprije popržite luk, a zatim dodajte češnjak i peršinovo lišće. Uspite potom narezane glavonošce, dodajte koncentrat od rajčice, posolite i popaprite. Promiješajte, uspite rižu i ulijte vode koliko je potrebno za kuhanje riže. Kuhajte dok se riža ne skuha.

Dobar tek!

Isprobajte i grčku salatu od hobotnice.

Foto: Shutterstock

Ana A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo