Ljeto nam nudi pregršt svježih namirnica koje će svako jelo učiniti ukusnijim, a u pravom ribarskom rižotu moraju se naći i svježi plodovi mora….
Među glavonošcima su najcjenjenije lignje i sipe, ali se odlična jela mogu pripremati i s lignjunima, hobotnicama i muzgavcima, a ribarskom rižotu se nalaze i neke od ovih namirnica.
Potrebni sastojci:
- 30 dag riže
- 30 dag sipa
- 30 dag liganja
- 30 dag muzgavca
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica koncentrata rajčice
- peršinovo lišće, sol, papar
Priprema: Sipe, lignje i muzgavce očistite i operite. Kuhajte ih u vodi oko jedan sat. Nakon toga ih izvadite, ocijedite i malo ohladite, pa ih narežite na komadiće. Luk, češnjak i peršinovo lišće nasjeckajte. Na ulju najprije popržite luk, a zatim dodajte češnjak i peršinovo lišće. Uspite potom narezane glavonošce, dodajte koncentrat od rajčice, posolite i popaprite. Promiješajte, uspite rižu i ulijte vode koliko je potrebno za kuhanje riže. Kuhajte dok se riža ne skuha.
Dobar tek!
Isprobajte i grčku salatu od hobotnice.
Foto: Shutterstock
Ana A.