Ovaj recept je objavljen u sklopu nagradnog natječaja “Skuhaj ovo”. Vaše ćemo fine kreacije objavljivati od 28. siječnja do 15. travnja, a tri najbolja recepta bit će nagrađena vrijednim nagradama.
Sastojci (za dvije osobe):
- bijelo meso od jednog pileta
- 10-ak listova njeguškog pršuta (ili slične vrste)
- 100 g rikole
- jedan nar
- jedan režanj češnjaka
- dvije žlice sirupa od nara
- dvije žlice aceta balsamica
- 50 ml maslinovog ulja
- morska sol
Priprema:
Bijelo meso sam oprala i stavila u litru hladne vode kojoj sam dodala dvije žličice soli. Ostavila sam da tako stoji dva do tri sata, a onda ocijedila i isjekla po dužini na tanke “šnicle”. Od svake strane bijelog mesa izvukla sam pet do šest odrezaka.
Na svaki komad mesa stavila sam list pršuta i par listića rikole pa sam umotala kao rolice i pričvrstila čačkalicom (dodatno ga kasnije nisam solila jer nije bilo potrebe, sva potrebna sol je ušla u meso zajedno s vodom).
Meso sam zatim vratila u frižider, bez pokrivanja (kako bi se malo prosušilo) dok mi nije trebalo (opet sat-dva). Na gril tavi bez dodavanja bilo kakve masnoće ispekla sam rolice, pa ih stavila na salatu od rikule koju sam napravila na sljedeći način:
Rikolu sam oprala i dobro ocijedila, pa prelila mješavinom maslinovog ulja i protisnutog češnjaka, sirupa od nara i aceta balsamica (malo preljeva sam ostavila za meso), a onda posula bobicama nara i sve dobro promiješala. Na tanjur za serviranje je išla salata, meso (bez čačkalica) i malo umaka za salatu preko mesa.
Olivera Senić