Ruske palačinke oduševit će vas sastojcima, jednostavnošću i okusom - navalite na sirniki

palacinke, jagode, slatko

Ove posebne palačinke - sirniki - rade se sa zdravim sirom, a možete ih pripremiti ranije i peći kasnije - ohlađene u hladnjaku.

Ova Rusima omiljena brzinska poslastica obično se kod njih jede za doručak, a mi vam predlažemo da je iskoristite kao desert.

Mini palačinke punjene Nutellom – tko bi im odolio…

Sastojci:

  • 400 g svježeg sira
  • 2 velika žumanjka
  • 50 g šećera
  • 65 g brašna
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 40 g grožđica, po mogućnosti zlatnih
  • malo griza
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • šećer u prahu za posipanje, po želji

Priprema:

Pomiješajte sir, žumanjke, šećer, brašno, ekstrakt vanilije i sol u jednoj zdjeli. 

Dodajte grožđice i ponovo promiješajte. 

Masni papir obilno pospite grizom i na to stavite smjesu za palačinke. 

Rukama od smjese napravite valjak i režite na 12 komada. 

Svaki komad oblikujte u pljeskavicu. Neka budu dobro obložene grizom kako bi bile hrskave. 

Zagrijte ulje i maslac na tavi na srednje jakoj vatri.

Pljeskavice pržite oko 3 do 4 minute na svakoj strani.

U ovoj slatkoj verziji, gotove palačinke poslužite sa šećerom u prahu, marmeladom ili dodatkom po želji.

Keto palačinke – konačno dobar savjet kako ih pripremiti, a da budu ukusne

M. P.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!