Ove posebne palačinke – sirniki – rade se sa zdravim sirom, a možete ih pripremiti ranije i peći kasnije – ohlađene u hladnjaku.
Ova Rusima omiljena brzinska poslastica obično se kod njih jede za doručak, a mi vam predlažemo da je iskoristite kao desert.
Mini palačinke punjene Nutellom – tko bi im odolio…
Sastojci:
- 400 g svježeg sira
- 2 velika žumanjka
- 50 g šećera
- 65 g brašna
- pola žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 40 g grožđica, po mogućnosti zlatnih
- malo griza
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 žlice maslaca
- šećer u prahu za posipanje, po želji
Priprema:
Pomiješajte sir, žumanjke, šećer, brašno, ekstrakt vanilije i sol u jednoj zdjeli.
Dodajte grožđice i ponovo promiješajte.
Masni papir obilno pospite grizom i na to stavite smjesu za palačinke.
Rukama od smjese napravite valjak i režite na 12 komada.
Svaki komad oblikujte u pljeskavicu. Neka budu dobro obložene grizom kako bi bile hrskave.
Zagrijte ulje i maslac na tavi na srednje jakoj vatri.
Pljeskavice pržite oko 3 do 4 minute na svakoj strani.
U ovoj slatkoj verziji, gotove palačinke poslužite sa šećerom u prahu, marmeladom ili dodatkom po želji.
Keto palačinke – konačno dobar savjet kako ih pripremiti, a da budu ukusne
M. P.
Foto: Shutterstock