Ova miješana salata idealna je za pravljenje zimnice i može se dugo očuvati, no toliko je ukusna da smo uvjereni kako će vam nestati vrlo brzo!
Po želji dodajte više octa ili određenog povrća i uživajte u okusima jeseni! Donosimo vam recept koji je dostatan za sedam-osam staklenki salate.
Sastojci:
- jedan kilogram mladog graha
- dva kilograma zelenih rajčica
- dva kilograma crvene paprike
- jedna čaša bijelog octa (mjerica za sve je čaša od jogurta)
- jedna čaša ulja
- jedna čaša šećera
- dvije nasjeckane čaše peršinovog lista
- jedna glava češnjaka
- šest čajnih žlica octa
- feferon po želji
Priprema:
1. Grah skuhajte posebno, ali ne do kraja.
2. Papriku narežite na rezance pa zatim na kockice. Zelene rajčice takđer narežite na kockice. U duboki lonac stavite sve sastojke osim graha i peršina i kuhajte 20-30 minuta.
3. Umiješajte grah u smjesu, dodajte peršin i kuhajte još deset minuta. Ako je pregusto, razrijedite kuhanom vodom.
4. Staklenke za zimnicu sterilizirajte u pećnici i vruće povrće prelijte u sterilizirane staklenke. Dobro zatvorite poklopce i deset minuta držite u pećnici na 100 stupnjeva.
Dobar tek!
D.Č.