Šifon torta od jagoda – jednostavna poslastica koju ćete stalno pripremati

torta od jagoda

Što može biti bolje od kombinacije svježih jagoda i šlaga?

Samo jedan zalogaj će vas uvjeriti da ste odabrali pravi recept za pripremu deserta.

Potrebni sastojci za kolač:

  • 280 g brašna
  • 300 grama šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ¾ žličice soli
  •  100 ml ulja
  • 7 žutanjaka + 9 bjelanjaka
  • 170 ml mlijeka
  • ½ žlice vinskog praška za pecivo
  • 1 mahuna vanilije, uzeti samo sjemenke + 2 žličice ekstrakta vanilije

Madeleines su najmekši i najukusniji francuski kolačići, a njihova priprema je jednostavna i brza

Za kremu:

  • 450 g jagoda, očišćenih i narezanih na ploške ili četvrtine
  • 200 g šećera
  • 1 žica soka limuna
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 25 g šećera za ukrašavanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Pomiješajte brašno, 150 g šećera, sol, prašak za pecivo. Pomiješajte ulje, žutanjke i mlijeko. Sad povežite te dvije smjese. Dodajte brašno.
  3. Bjelanjke izmutite te dodajte vinski prašak i vaniliju. Polako dodajte ostatak šećera. Pomiješajte trećinu bjelanjaka, miješajte te polako dodajte ostatak. Prebacite u prvu smjesu i lagano pomiješajte.
  4. Prebacite smjesu u pobrašnjenu posudu za pečenje te pecite oko 50 minuta. Pustite da se hladi sat vremena.
  5. Pomiješajte u posudi jagode, šećer, sok limuna i stavite na stranu oko jedan sat, povremeno pomiješajte.
  6. Prije nego ćete slagati tortu, napravite šlag sa šećerom u prahu.
  7. Izvadite biskvit iz posude i porežite ga na tri jednaka dijela, i stavite prvi biskvit na posudu za posluživanje te na nju stavite smjesu s jagodama i pokapajte sok koji je ostao, te isto ponovite s drugom korom.
  8. Poklopite biskvitom i ukrasite ga šećerom u prahu.

Dobar tek!

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!