Hrana i recepti

Hrana i recepti

Svinjski gulaš

Zimski dani idealni su za prvljenje gulaša. Neka se dugo krčka na laganoj vatri, a dotle uživajte u kuhanom vinu ili vrućoj čokoladi.

Sastojci:

  • pola kilograma svinjetine
  • tri glavice luka
  • tri režnja češnjaka
  • kriška-dvije slanine (narezati na kockice ili trakice)
  • jedna crvena paprika
  • dva lista lovora
  • 150 grama pelata
  • žlica koncentrata rajčice
  • dvije žlice slatke paprike
  • čilija po želji

Priprema:

1. U veći lonac zagrijte maslinovo ulje i popržite usitnjeni luk. Kada se luk zastakli, dodajte češnjak i slaninu, a nakon minute dodajte meso koje ste prethodno narezali na kockice. Pržite ga dok ne dobije boju.

2. Nakon deset-15 minuta dodajte papriku narezanu na kockice i peršin te začinite čilijem u prahu i slatkom paprikom. Nastavite dinstati meso pet minuta.

3. U lonac dodajte lovor, koncentrat rajčice, pelate i suhe šljive pa prekrijte meso povrtnim temeljcem. Posolite i popaprite te ostavite neka se kuha desetak minuta na laganoj vatri. Odvojite nekoliko žlica tekućine iz lonca i pomiješajte sa žlicom brašna, pa vratite u lonac kako bi se gulaš zgusnuo.

4. Kuhajte najmanje pola sata na laganoj vatri. Poslužite uz njoke i salatu po izboru.

Dobar tek!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo