Ovaj recept naš je doprinos borbi protiv svinjske gripe. Jer čak i ptice na grani znaju da je kiseli kupus prava riznica vitamina!
Vrijeme pripreme 1 sat i 10 minuta
Potrebni sastojci
6 režnjeva slanine, krupno nasjeckane
3 žlice brašna
sol, papar
6 bezmasnih svinjskih kotleta
2 žličice svjetlo smeđeg šećera
1 češanj češnjaka, zgnječen
700 g kiselog kupusa, propranog
1 žlica klekovih boba
1 žličica crnog papra u zrnu
250 ml piva
250 ml pilećeg temeljca (iz kocke)
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. U tavi popržite slaninu s obje strane da posmeđi, te ju premjestite u vatrostalnu posudu za pečenje.
3. Brašno posolite i popaprite. Svinjske kotlete uvaljajte u začinjeno brašno i protresite. Kotlete popržite na masnoći na kojoj se pekla slanina, oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom ručniku.
4. U tavu dodajte smeđi šećer i češnjak, pa popržite miješajući 3 minute. Dodajte kiseli kupus, klekove bobe i zrna papra.
5. Kupus premjestite u lim za pečenje i pomiješajte ga sa slaninom. Na vrh poslažite svinjske kotlete. Prelijte ih pivom i pilećim temeljcem.
6. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok kotleti potpuno ne omekšaju, 35-40minuta.
Dobar tek!
Nada Duhović
Just good food