Tart od čokolade i jagoda - desert kojem nećete moći odoljeti

desert

Počastite se ovaj vikend jednostavnim, slatkim desertom s najdražim namirnicama - jagodama i čokoladom...

Sastojci za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 140 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 žumanjak
  • 1 vanilin šećer
  • malo limunove korice
  • nekoliko žlica hladne vode

Kolačići s kremom od mascarponea i nutelle koji će nestati u trenu

Sastojci za nadjev:

  • 200 g jogurta
  • 250 g mascarponea
  • 25 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 500 g jagoda

Biskvit od limuna - jednostavan, a jako ukusan

Priprema:

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Mijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto. Prekrijte i ostavite da se hladi oko pol sata. Izvaljajte tanko tijesto i njime obložite kalup za pitu. Neka rub tijesta viri dva centimetra izvan posude. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta.

U međuvremenu na pari rastopite čokoladu i umiješajte u nadjev koji ste napravili od jogurta, mascarponea, šećera u prahu i želatine. 

Jagode operite, narežite na komade i umiješajte u nadjev. Nadjev rasporedite po tijestu i sve vratite u pećnicu na još 10-ak minuta. Kad se tar ohladi, ukrasite ga svježim jagodama.

Zagorska zlevka je tradicionalno jelo za svaku prigodu, a mi imamo odličan recept

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!