Hrana i recepti

Hrana i recepti

Uživajte u suboti i pripremite brzi ručak u jednoj tavi – dobar tek!

Ako ste ikad posjetili jug Italije, sigurno ste probali ovo fantastično jelo – Pasta Puttanesca.

Ono što mu daje posebnu prednost je činjenica da sve što za njega trebate sigurno već imate u kuhinji. Možete ga napraviti bez previše problema, a sigurni smo da će svi ukućani uživati.

Što vam je potrebno?

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 komada inćuna, nasjeckana
  • 1 srednje veliku konzervu nasjeckane rajčice
  • Sol, papar
  • 1 ili dvije konzerve tune u ulju
  • 5 nasjeckanih zelenih maslina
  • 5 nasjeckanih crnih maslina
  • 2 žlice kapara
  • Tjestenina fettuccine ili tagliatelle
  • Malo crvene paprike (po želji)
  • Nasjeckan peršin
  • Nasjeckan svježi bosiljak

Varivo s idealnom zimskom mahunarkom gotovo za samo 45 minuta

Priprema:

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, stavite češnjak i inćune, a sve na slaboj vatri.

Nakon što je prošla minuta ubacite rajčicu, posolite i popaprite, pojačajte plamen i kuhate otprilike 10 minuta.

Dodajte tunu, masline, kapare, papriku i nastavite miješati.

Skuhate tjesteninu, ocijedite i dodajte u tavu te sve dobro promiješajte. Dodajte začina ako želite i ukrasite parmezanom.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo