Hrana i recepti

Hrana i recepti

Vrbovečka Pera

Uživajte u odličnoj slanoj piti, a spravite ju prema tradicionalnom receptu vrbovečkog kraja!

Potrebni sastojci

  • 2 dag kvasca
  • 2 žlice rastopljenog maslaca
  • 50 dag brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 svježi kravlji sir
  • 2 jaja
  • 2 dcl vrhnja

peraPriprema

1. Zamijesite tijesto od kvasca, maslaca, soli, brašna i 2 dcl mlake vode. Ostavite da tijesto uzađe na toplome.

2. Za nadjev zgnječite sir, umiješajte malo soli, jaja i vrhnje.

3. Uzašlo tijesto premijesite, razvucite tako da pokriva dno i stranice namašćenog lima. Pokrijte tijesto nadjevom a krajeve tijesta malo zavijte preko nadjeva. Ispecite na 200 °C.

Uz ovo ukusno jelo poslužite se toplim ili hladnim napitkom po volji.

Dobar tek!

Tradicionalnu kuharicu “Iz kuhinja baka vrbovečkog kraja” , u kojoj se nalazi i recept vrbovačke pite Pere možete osvojiti na našoj nagradnoj igri Poklanjamo ti kuharicu s tradicionalnim jelima vrbovečkog kraja! koja traje do utorka, 30. kolovoza.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo