Vruća čokolada s cimetom i čilijem

vruca cokolada, ana surac

Vruću čokoladu skoro uvijek radim po ovom receptu. Unatoč tome nikad nije ista, jer uvijek nešto dodam, oduzmem... ovisi o raspoloženju.

Ponekad stavim više šećera, manje cimeta, prstohvat soli. Povremeno ju obogatim citrusnom notom pa joj dodam narančine korice i malo narančinog soka.

Aromatična, bogata, slatka, lagano pikantna.. idealna za ove hladne dane.

Odlično paše uz blagdanske kolačiće i keksiće koje možda još imate samo u nekoj skrivenoj limenoj kutijici :) Ako ih više nemate, ne očajavajte – ova čokolada će uspješno zadovoljiti vašu želju za čokoladom i šećerom :)

Sastojci:

  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml mlijeka
  • 150 grama kvalitetne tamne čokolade
  • 50 grama mliječne čokolade
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 3 žlice kakao praha
  • žličica cimeta
  • prstohvat čilija u prahu
  • prstohvat soli
  • 2 žlice ruma
  • žličica arome vanilije

1. Uliti u lončić vrhnje, mlijeko, šećer, kakao, čili, sol, rum i vaniliju te staviti na srednje jaku vatru da zavrije, zatim smanjiti i ubaciti čokoladu razlomljenu na kockice te stalno miješati dok se čokolada ne otopi.

2. Poslužiti s tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali malo arome vanilije i žličicu šećera u prahu.

 

Ana Surać
Steamy, creamy...

 Prati nas na Viber Public Chatu!