Kada je u pitanju hrana koja pruža utjehu, špagete s umakom od rajčice su idealan izbor.
Recept koji donosimo možete prilagoditi stanju u frižideru, pa tako umjesto rajčice koristiti bilo koje povrće imate a da mu uskoro ističe rok trajanja.
Ako ne volite bacati ili podgrijavati hranu, a živite sami, evo recepta za vas:
Špagete s rajčicom i parmezanom
- žlica maslinova ulja
- šalica nasjeckane rajčice ili pelata iz konzerve
- ½ nasjeckanog crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- papar i sol
- origano i bosiljak
- parmezan
Pripremite lazanje od špinata i tikvica
Priprema:
- Špagete stavite u šaku tako da promjer bude otprilike 1.5 cm. To je dovoljna porcija ja jednu osobu.
- Ulje stavite na tavu a kada se zagrije, dodajte crveni luk te dinstajte 10-ak minuta.
- Dodajte začine.
- Smanjite vatru te dodajte češnjak i rajčicu. Kuhajte, povremeno miješajući, 10-ak minuta.
- Ukrasite parmezanom.
- Servirajte uz čašu crnog vina i uživajte u večeri!
A. A.
Foto: Shutterstock