Kao jedno od blagdanskih jela tim restorana Apetit na čelu sa cheficom Sanjom Gregorius predlaže lazanje s crvenim zeljem.
Piletina u soli – jednostavno jelo za svačiji ukus
Sastojci:
- 8 svježih listova za lasagne
- 250 g crvenog zelja
- 200 ml soka od jabuke
- 2 jabuke
- 3 žlice šećera
- Sol
- Papar
- Lovorov list
- Anis zvjezdani
- 3 žlice brašna
- 200 g parmezana naribati
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 120 g maslac
Purica s mlincima – jedini recept koji će vam trebati ovog Božića
Priprema:
Šećer staviti u lonac i karamelizirati, zatim staviti naribane jabuke i zelje, sve skupa lagano pirjati, dodati začine, zaliti sa sokom od jabuke i pirjati na laganoj vatri 45 min, dolijevati vodom ako nedostaje tekućine. Gotovo zelje možete i pripremiti dan prije i staviti da se hladi.
Priprema bešamela za lasagne: maslac rastopiti, dodati vrhnje, sol, papar, lovorov list, kad zakuha skinuti s vatre i dodati brašno, dobro pjenjačom izmiješati.
Zatim namastiti posude sa maslacem i početi slagati sloj po sloj.
Jedan list lasagne pa bešamel pa zelje i malo parmezana pa opet list lasagne, bešamel pa zelje i na kraju parmezan za zapeći . Peći se na 160 C, 15 min.
Znate li kako pripremiti liker od jaja? Donosimo najjednostavniji recept
Ordinacija.hr