Palačinke s orasima koje možete i ne morate zapeći s preljevom

palačinke

Spremni za najbolje palačinke koje možete zamisliti? Imamo recept uz pomoć kojeg ćete za taj čas pripremiti ovaj desert iz snova.

Palačinke u vinskom šatou - recept zbog kojeg ih više nećete tražiti u restoranu

SASTOJCI za palačinke:

  • 3 jaja
  • pola žlice šećera
  • 30 ml mlijeka
  • prstohvat soli, brašno

Sastojci za nadjev:

  • 10 ml mlijeka
  • 100 g oraha
  • 1 žlica šećera
  • vanilin šećer

Sastojci za preljev (ako treba zapeći):

  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 3 žumanjka
  • 3 dl mlijeka
  • 2 vanilin šećera

Skijaške palačinke - slastica koju morate probati

priprema:

Umutiti jaja, šećer, mlijeko i sol te postupno dodavati brašno dok se ne dobije smjesa za palačinke. Ispeći palačinke na tavi, a potom od oraha, mlijeka i šećera napraviti smjesu te namazati po palačinkama. Presaviti napola, pa na četvrtine, posuti po vrhu orahe i poslužiti. Palačinke se mogu i zapeći. Može ih se i zarolati te složiti u dublji protvan i preliti ih smjesom od vrhnja, mlijeka, žumanjka i vanilin šećera. Peče se na 200 stupnjeva dok palačinke ne dobiju zlatnu boju.

Vikend je rezerviran za palačinke - s makom, u vinskom šatou, proteinske...

Pripremila: P. Balija

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!