Savršen kolač od šljiva s mirisnim začinima za još bogatiji okus

sljiva

Ovaj je kolač jednostavno savršen…

Uz savršene mirise cimeta, muškatnog orašćića i kardamoma, nema osobe koju ovaj kolač nije oduševio.

Ako vam šljive nisu omiljeno voće, možete koristiti koje god sezonsko voće želite.

Potrebni sastojci

  • 210 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica cimeta
  • 1/4 žličica mljevenog muškatnog oraščića i kardamoma
  • 1/2 žličica soli
  • 115 g omekšalog maslaca
  • 190 g šećera, plus 2 žlice
  • 1 jaje
  • 1 žlica vanilije
  • 120 ml mlijeka
  • 450 dkg očišćenih šljiva

Ovo su namirnice koje liječnici uvijek jedu za doručak! Neke će vas jako iznenaditi

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva
  2. Namažite maslacem posudu za pečenje
  3. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet, kardamom i muškatni oraščić, te dodajte sol. Ostavite sastane.
  4. Stucite maslac i 190 g šećera te dodajte jaje i vaniliju.
  5. Dodajte mlijeko te mješavinu s brašnom, tako da započnete s dodavanjem brašna i s njim završite.
  6. Smjesu prebacite u posudu za pečenje, a na površinu složite šljive narezane na polovice.
  7. Posipajte s preostalim šećerom.
  8. Pecite 60 – 70 minuta
  9. Prebacite kolač na pladanj za posluživanje nakon što ste mu dopustili da se malo ohladi.

Dobar tek!

Talijanski specijalitet sa sirom i paprom s kojim nema greške: Jede se za doručak, ručak i večeru

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!