Ako ne znate što danas pripremiti za ručak, isprobajte ovaj recept!
Puretina sadrži i vitamine B skupine o kojima ovisi proizvodnja energije. Najviše u puretini ima vitamina B3 (niacina) i vitamina B6 (piridoksina) koji sudjeluju u metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata, pa također pomažu mršavljenju i održavanju uravnotežene razine šećera u krvi.
Pureće meso izvrstan je izvor minerala selena koji je još jedan važan “igrač” u metabolizmu, a o selenu ovisi i snaga imuniteta odnosno otpornost na bolesti. U puretini se nalazi i obilje triptofana – aminokiseline važne za san i raspoloženje.
4 jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine
Potrebne namirnice za 4 osobe
- puretina (oko 1,5 kg)
 - mala glavica luka
 - režanj češnjaka
 - ploška svježeg đumbira
 - ljuta papričica
 - 4 dl jogurta
 - 2 žličice curryja
 - 3 limuna
 - sol, papar
 
Priprema
- Marinadu pripremite dan ranije: ogulite i narežite luk i češnjak, đumbir, papričicu pa sve stavite u mikser s jogurtom i curryjem. Miješajte nekoliko minuta da dobijete ujednačenu smjesu.
 - Mesu odstranite kožu.
 - Oštrim nožem zasijecite komade mesa do kostiju. Istrljajte krupnom soli i komadima limuna.
 - Komade mesa pomiješajte s marinadom od jogurta, zatvorite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati.
 - Sat prije pripremanja izvadite puretinu iz hladnjaka i ostavite ju na sobnoj temperaturi. Pripremite grill tavu. Komade mesa dobro ocijedite i pecite 15-ak minuta na srednje visokoj temperaturi.
 
Poslužite uz rižu ili drugi prilog po želji. Dobar tek!

A. A.
Foto: Shutterstock




