Ako ne znate što danas pripremiti za ručak, isprobajte ovaj recept!
Puretina sadrži i vitamine B skupine o kojima ovisi proizvodnja energije. Najviše u puretini ima vitamina B3 (niacina) i vitamina B6 (piridoksina) koji sudjeluju u metabolizmu proteina, masti i ugljikohidrata, pa također pomažu mršavljenju i održavanju uravnotežene razine šećera u krvi.
Pureće meso izvrstan je izvor minerala selena koji je još jedan važan “igrač” u metabolizmu, a o selenu ovisi i snaga imuniteta odnosno otpornost na bolesti. U puretini se nalazi i obilje triptofana – aminokiseline važne za san i raspoloženje.
4 jednostavna recepta za pripremu najukusnije piletine
Potrebne namirnice za 4 osobe
- puretina (oko 1,5 kg)
- mala glavica luka
- režanj češnjaka
- ploška svježeg đumbira
- ljuta papričica
- 4 dl jogurta
- 2 žličice curryja
- 3 limuna
- sol, papar
Priprema
- Marinadu pripremite dan ranije: ogulite i narežite luk i češnjak, đumbir, papričicu pa sve stavite u mikser s jogurtom i curryjem. Miješajte nekoliko minuta da dobijete ujednačenu smjesu.
- Mesu odstranite kožu.
- Oštrim nožem zasijecite komade mesa do kostiju. Istrljajte krupnom soli i komadima limuna.
- Komade mesa pomiješajte s marinadom od jogurta, zatvorite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati.
- Sat prije pripremanja izvadite puretinu iz hladnjaka i ostavite ju na sobnoj temperaturi. Pripremite grill tavu. Komade mesa dobro ocijedite i pecite 15-ak minuta na srednje visokoj temperaturi.
Poslužite uz rižu ili drugi prilog po želji. Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock