Ukusna, slatka i prikladna za vegane! Ova fantastična pita od borovnica i jabuka jednostavna je za pripremu i idealna poslastica za vikend druženja.
SASTOJCI ZA PITU:
- 300 g brašna
- 160 g margarina
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- korice jednog limuna
- sojino mlijeko
priprema:
Zamijesite glatko tijesto sa sojinim mlijekom. Tijesto podijelite na dva dijela. Jedan dio razvaljajte na dno pleha koji ste prethodno namastili i posuli brašnom. Drugi dio stavite u zamrzavač.
Prženi začinjeni slanutak – veganski recept za svačiji ukus
SASTOJCI ZA PUNJENJE:
- 1 kg jabuka
- ½ kg borovnica (dovoljno za 1/4 protvana, ostatak je pita od jabuka)
- limunov sok
- cimet
- orasi
- šećer
Aronija – 7 nevjerojatnih dobrobiti za zdravlje
priprema:
Jabuke naribajte i iscijedite sok. Dodajte malo limunova soka (ovisi o jabukama). Cimeta dodajte po želji. Nasjeckanih oraha isto po želji. Špinajte oko 100 g šećera i dodajte u to jabuke (može i bez špinanja). Smjesu rasporediti na koru i gore naribajte ono tijesto iz zamrzivača (ili ga narežite na trakice i posložite). Pecite na 200°C dok ne porumeni. Za pleh iz pećnice ide dupla smjesa. Za pitu od borovnica obvezno špinovati ili bar ukuhati sa šećerom, bez limunova soka, cimeta i oraha.
Osvježavajući recepti s borovnicama za ljetne dane
Prijatelji životinja, Vegcook.net
Foto: Shutterstock