Zagrebački restoran Apetit posebnu pažnju posvećuje upravo blagdanskom stolu.
Hrana diktira razvoj i raspoloženje cijelog blagdanskog druženja. Pripazite da ste napravili meni koji jedu svi, ali opet morate biti maštoviti i pokazati da ste se potrudili. Iz tradicionalnih namirnica može se napraviti nešto novo i sjajno.
Purica s mlincima – jedini recept koji će vam trebati ovog Božića
Ako uspijete u tome, naravno, svi će vas pitati za recept. Tako ćete ostati u sjećanju svih koji budu kasnije ta jela pripremali u vlastitom domu.
Kao jedno od blagdanskih jela tim Apetita na čelu s cheficom Sanjom Gregorius predlaže piletina u soli. Naučite pripremati ovo odlično jelo uz jednostavan recept.
Znate li kako pripremiti liker od jaja? Donosimo najjednostavniji recept
Sastojci:
- 3 kg morske krupne soli
- 1 bjelanjak
- Timijan
- Ružmarin
- Lovorov list
- 1 pile 1 ,5 kg
Priprema:
Sol izmiješati s bjelanjkom i 180 ml vode, u posudu za pečenje staviti papir za peći i 1 /3 soli posložiti na to, piletinu napuniti sa začinima i staviti na sol, zatim ostatkom soli pokriti. Piletina mora biti potpuno zatvorena u soli
Peći na 200 C / ili plinski 3 // 1 sat.
Najkremastiji kolač s kesten pireom koji ćete ikada probati!
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock