Zagrebački restoran Apetit donosi vam recept za ovu fantastičnu juhu.
Pileća juha s lukom štiti od prehlada i gripe – evo kako je pripremiti
Sastojci:
- Wonton tijesto
- 200 g mljevene piletine
- 1 mladi luk
- 1 žličica svijetlog umaka od soje
- Za juhu:
- 1 l pilećeg temeljca
- 150 g svježeg kupusa
- ½ žličice sezamovog ulja
- 1 žlica soja umaka
- 100 g kuhane piletine
Dodaci juhi:
- 1 mladi luk
- Žlica sezamovih sjemenki
- 2 mrkve
Priprema:
Od piletine, sitno nasjeckanog luka i umaka od soje načinite smjesu za punjenje koju stavite na sredinu razvaljanog tijesta pa prstima namočenima u vodi spojite suprotne krajeve i naborajte. Pripremljeno punjeno tijesto pažljivo spustite u kipuću vodu i kuhajte po 5 minuta dok ne ispliva na površinu, a zatim ga izvadite. U vrući temeljac umiješajte tanko narezani kupus, dodajte soja umak i sezamovo ulje te kuhajte 2 minute dok kupus ne omekša.
Čarobna juha – pomaže kod mršavljenja, a njen glavni sastojak odličan je za zdravlje
Juhu stavite u tanjur, dodajte kuhano tijesto i piletinu narezanu na štapiće.
Riblja juha – tako ukusna, a tako jednostavna za pripremiti
Ordinacija.hr
Foto: Arhiva, Shutterstock