Jednostavan recept za malo drugačiju poslasticu koja je jedna od omiljenih u Americi
Za ovaj kolačić koji se može posluživati i uz kavu, potrebno je malo maslaca, cimeta i šećera, a sigurni smo da sve to već imate u kuhinji.
Sastojci za preljev:
- 1 žlica cimeta
- 2 žlice šećera
Sastojci za mrvičasto tijesto:
- 64 g brašna
- 85 g šećera
- ½ žličice soli
- 4 žlice maslaca, nasjeckanog na komadiće
Za prutiće:
- 6 žlica maslaca, otopljenog i ohlađenog
- 180 g brašna
- ¼ žličice praška za pecivo
- ½ žličice vinskog praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 100 g smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 3 jaja
Tri jednostavna napitka koja će vam pomoći u rješavanju masnih naslaga s trbuha
Priprema:
Mrvičasto tijesto: Pomiješajte brašno, šećer i sol. Miješajte dok se ne pretvori u mrvičasto tijesto i stavite u hladnjak.
Preljev: pomiješate šećer i cimet. Stavite na stranu.
Prutići: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite posudu za pečenje te obložite masnim papirom.
Pomiješajte brašno, vinski i obični prašak za pecivo i sol.
U posebnoj posudi pomiješajte šećer i jaja. Dodajte smjesi s brašnom i pomiješajte. Pola smjese stavite na posudu za pečenje, posipajte s pola smjese s cimetom. Ostatak smjese stavite na to i ravnomjerno raspodijelite. Sve opet posipajte s mrvičastim tijestom te ostatkom šećera i cimeta.
Pecite otprilike 30 minuta.
Kolač se mora ohladiti prije nego ga izvadite na dasku (površinu) za rezanje.
Isijecite na pločice i poslužite, a ovako pripremljena poslastica može stajati u kuhinji do 3 dana.
Dobar tek!
Šifon torta od jagoda – jednostavna poslastica koju ćete stalno pripremati
A. A.
Foto: Shutterstock