Bogat okus ovih kolačića ostavit će vas bez daha pri svakom zalogaju.
Možda ste imali prilike isprobati već pripremljenu poslasticu i pomislili kako ih je sigurno teško pripremati, ali autorica ovog recepta kaže kako se radi o jednom jako jednostavnom receptu.
Priprema se od paste od badema, šećera i bjelanjaka a ukrašavaju se pinjolima. Koliko se zna, recept potječe sa Sicilije. Savjet je i da ne koristite marcipan umjesto paste od badema jer se radi o dosta različitom proizvodu.
Potrebni sastojci:
- 220 g paste od badema
- 50 g šećera
- 25 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- ¼ žličice soli
- 120 g pinjola
Juha od batata i cimeta – jelo koje će vas oduševiti jednostavnošću i kombinacijom okusa
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje obložite masnim papirom.
- Razlomite pastu na komade i stavite u blender te dodajte šećer i šećer u prahu te miješajte dok ne postane mrvičasto
- Dodajte bjelanjak soli te miješajte dok tijesto ne postane kompaktno
- pinjole stavite u posebnu posudu
- Uzmite komadić tijesta i lagano ga uvaljajte u pinjole te formirajte u male loptice
- Posložite na posudu za pečenje
- Pecite 15 minuta te ostavite da se ohlade prije posluživanja
Ove namirnice dodajte prehrani ako želite živjeti dugo i biti zdravi
Dobar tek!
A. A.
Foto: Shutterstock